13. feb. 2008

BRANNGENSER

Endelig ferdig!!


I høst spurte Thorgier fint om jeg kunne strikke en Branngenser til han, og siden han spurte så fint så jeg selvfølgelig ja før jeg tenkt meg om hva dette inneberte. Jeg har aldri strikket en genser før men tenkte at det gikk fint, lite viste jeg hvor lang tide det skulle ta.

Etter endel pludring med å få tak i mønseret, en fattig student som meg har ikke råd til å kjøpe dyrt ekslusivt garn, og mønster får du ikke kjøpt uten å kjøpe garn til, satte jeg i gang.

Begynte med armene for å bli ferdig med de, et godt råd som jeg har lært av min kjære momo. Er vistnok så kjedelig å strikke de til slutt, noe jeg godt forstår nå.

Som alltid strikker jeg litt stamt så når jeg skulle begynne på børn, tenkte jeg jeg måtte løse litt opp. Dette førte til at genseren ble 20 cm bredere enn den skulle, noe jeg ikke så før jeg hadde felt den av. Krise...
Jeg ringte mamma og hun viste råd. Jeg kunne bare sy den inn. Målte Thorgeir og målte genseren og satte i gang å sy , og etter endel tråd om mange telefonsamtaler med mamma ble det en genser som passet. veldig glad

Bokstavene på forsiden og baksiden broderte jeg helt til slutt. Og dette har også tatt endel dager. Siden genseren ble så løst strikket ble jo selvfølgelig broderingen også stor. Men ifølge Thorgeir gjør det vistnok ingen ting, for da syns det bare bedre hvilket lag som er best

18 kommentarer:

Anonym sa...

Steike, så mye fint du har strikket! Nydelig brun lue i alpakka, og for ikke å snakke om det nydelige babyteppet da! Ja Branngenserer og!

Anonym sa...

Kjempekul genser! Jeg holder på med to stykker, og det går tregt selv om de er i barnestørrelse. Det var jammen motiverende å se en stor ferdig, så nå skal jeg manne meg opp til å komme litt videre på mine..!

Anonym sa...

Fy flate !!!!!!!!!!!!!!
Så bra.
Og ikke minst for en kjekk kar.....

Anonym sa...

WOW!!!! Meget imponert! Den ble kjempe fin....

Anonym sa...

Nydelig genser. Hadde det vært noen Brannfolk i vår nærhet så hadde det nok blitt strikket en slik ja. Er faktisk en av de peneste supportergenser jeg har sett.

Unknown sa...

Utrolig kult=D Er det bursdagsgaven til henriette detta da??? hehehe

Anonym sa...

Så fin genser du har strikket.

Anonym sa...

Hei

Konge genser.
Du hadde ikke gidd å legge ut noe informasjon om hvor jeg kan få tak i mønsteret? Har leitet lenge, og ville vært evig takknemlig:)

Unknown sa...

du har ikkje et mønster som jeg kunne ha sendt til min mor?

Unknown sa...

Jeg har veldig lyst å strikke en slik genser til bursdagsgave til kusinen min. Du kunne vell ikke sendt meg oppskriften? arradj_miri@hotmail.com er e-posten min. Håper på positiv tilbakemelding.

MVH

Miriam Larsen Arradj

mee sa...

Kunne jeg fått oppskriften på denne?n�� den var knall. Om ja send den gjerne på Line_viken_h@hotmail.com ��

Anonym sa...

Super flott genser.... Jeg er ekte bergenser, men min datter er født i Oslo, men takket være god oppdragelse føler hun seg mye mer som bergenser og er gal etter Brann.
Ser at flere har spurt etter oppskriften, blir veldig glad om du kan sende denne til meg også (ks@profinans.no), så kan jeg overraske min datter med ny genser..

mvh
Kjartan

Irene sa...

Kjempefin Branngenser.
Er det mulig å få strikkeoppskriften på den ?

MVH Irene Fonnes

Irene sa...

Kjempefin Branngenser.
Er det mulig å få strikkeoppskriften på den ?

MVH Irene Fonnes

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...

Hei

Unknown sa...

Kunne godt tenkt meg oppskriften på denne brann genseren .aasemariedahle64@gmail .com

Vero9ca sa...

Hey, ser dette er en gammel lenke - men noen som har oppskriften? Mvh Veronica (verkrist@hotmail.com) på forhånd Tuusen takk