11. mars 2009

Gaishakjolen

I vinter har det vært en stor hit med kjoler i fleece eller ullfleece, og etter mye titting og inspirasjon fant jeg ut at dette måtte jeg prøve meg på også. Jeg reiste ut på Stoff og Stil og fant stoff i en nydelig lillafarge og satte i gang tankeprosessen. Jeg hadde lyst på en kjole som satt fint på, med litt utsving nederst slik at den står litt ut. Men så kom problemet, jeg har aldri laget armer på en kjole før... Hvordan gjøres dette? Da kom mine gode strikkeferdigheter til hjelp. Jeg har stikket sammen gensre før og utifra dette laget jeg armer som passet til kjolen. Veldig imponert over meg selv. DEN SOM VIL FÅR DET TIL!!!!
Her er et bildet av kjolen på. Det er et dårlig bildet, siden det er tatt i speilet av meg, men dere får et intrykk av hvordan den ser ut på, hvordan utsvingen ble.
Så kom det til pyntingen, siden dette er det viktigiste i forhold til kjolen ble det enda en lang tankeprosess. Det er dette som gjør kjolen til en helhet og gjør denne spesiell og unik. Når jeg lette i garnkurven min kom jeg over et nøste med flerfarget melkefibergarn som passet perfekt. Siden dette garnet er så bløt og godt blir det deilig å ha på armene og rundt halsen. Jeg strikket opp rundt halsen og rundt armene og laget små blomster jeg kunne pynte med. Denne ideen fikk jeg av min mamma som har gjort det på siden kjoler. Jeg har også pyntet med blosterknapper som passet til fargene i garnet.


Får å få et siste personlige preg, brukte jeg et bildet av Gaisha, som er min kjære hund som bor hjemme hos mamma. Jeg synes dette bildet er veldig fint, siden hun ser rett på deg og derfor passet det perfekt å ha på brystet.( Bildet er litt uklart pga blitsen, men er helt klart på kjolen)

Kjolen ble akkurat perfekt for meg, og kommer til å bruke den mye......7 kommentarer:

Loppelill sa...

Så fin den var! Du er flik :)

madebyjulia sa...

kjempeflott kjole:)

Akvarella sa...

Så lekker kjole du har laget, og så morsomt med bilde av hunden på.
Ha en fin uke

Anonym sa...

Utrolig flott kjole! Du er jo bare så utrolig flink med både symaskin og strikking.. fatter ikke at du får til :)

Kong Salkin sa...

ååå, så fin den ble:) imponerende arbeid. Jeg hadde aldri fått til noe slikt.
åsså så deilig med berner på (har to stk. selv)

Rødhetta sa...

Så flink du er!! Går også å ruger på en kjole ala din, får se hvordan det går;) God søndag

Linn sa...

for en utrolig fin kjole!! ser ut som den sitter perfekt paa deg, jeg skulle oenske at jeg kunne sy saanne ting! stilig med hunden paa:)