21. juli 2009

Tyrkia!!

Sommerferien i år gikk til leiligheten Alanya i Tyrkia. Dette var min første tur ned og jeg hadde hørt veldig mye varmt om byen og det tyrkiske kjøkkenet. Og dette stemmte. Byen var veldig fin og maten var helt fantastisk så har vært en velykket ferie!!


De fleste dagene gikk med på å bading, soling og avslapping. og når det ble litt for varmt trakk vi oss til skyggen og fant frem strikketøyet.

Men noe kulturelt fikk vi med oss. På vei ned fra borgen kom vi bort i noen gamle damer som satt og vevde langs veikanten. Ikke med tykk ulltrå som er populært her, men med tynn silketråd. Det var imponerende å se på teknikken dems og hvor fort de jobbet.

Etter litt leting klarte vi også å finne garn. Med litt hjelp av en trådsnelledame som hadde vært der og mammas kunnskap om byen fant vi frem til denne butikken som jeg trur er den største her nede. Og for noen mengder med garn. Butikken var overfylt med garn fra gulv til tak og var en fryd å gå inn i. Men gleden falt fort da vi fant ut at det meste var laget av 100% akryl. Vi klarte å finne noen nøster med litt ull i, men ble lite kjøp. Derimot hadde de også enorme mengder med sjal så fikk handlet noe
Siden garnbutikken var litt nedtur var det derfor veldig gøy når vi fant en stoffbutikk. På samme måte som garnbutikken var det også her enorme mengder. Og det var vanskelig å vite hvor en skulle begynne. Prisene var fra ca 10 kr meteren til det dyreste som lå på ca 60 kr meteren. Litt anderledes enn de norske prisene. Vi fikk med oss mye stoff hjem og gleder meg til å sette igang å sy. Kommer nok til å bruke mye tid på syrommet fremover, og dere må bare glede dere fremover til å se "fangsten"!!

Alt i alt ble det en veldig fin ferie på alle måter. Vil anbefale Tyrkia og Alanya på det sterkeste!! Og er det noen som har tenkt seg dit og vil ha veibeskrivelse så bare gi en lyd så skal jeg forklare veien, for dette er en opplevelse en bør få med seg!!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Hege sa...

Flotte bilder :) Veldig lyst til å reise nedover dit.. + Praha står høyt på listen :)

Kose deg videre i sommer (hvis den bare kommer tilbake her til lands også :P)

tyrkiamarte sa...

Hvor i Alanya ligger butikken?